Hagforsyran

Friskt Bete kommer att finnas på plats under Hagforsyran för att berätta om föreningen, vad vi gjort och har för framtidstankar. Självklart kommer vi också ge besökarna tillfälle att köpa en köttlåda. Nöt- eller lammkött från betesdjur som bidrar bland annat med en stor artrikedom och en levande landsbygd i Klarälvdalen!

- Kom förbi så berättar vi om fördelarna med lokal mat!


Höstmarknad

Ambjörby Folkets Hus
Lördag 24 september kl. 11-15

storre-hostmarknad

Servering av lokal mat från Spishyllan

Kaffe med hembakat dopp

Beställ köttlådor, nöt eller lamm, för senare direktleverans

Friskt Betes egna rökta kött, öl från Spisbryggeriet,

rökt fisk, potatis, rotfrukter, grönsaker, bröd, sylt, tunnbröd

bakat på plats, värmlandskorv, tårtor, kakor, hantverk av

olika slag, aktiviteter för barn och mycket mer..

VARMT VÄLKOMNA!


dags för… ÅRSMÖTE

Välkomna den 13 juni kl. 19:00 till Spishyllan i Branäs
Stadgeenliga ärenden.
Eventuell stadgeändring angående kallelseförfarandet till årsmöten.

Olle Göransson, Torfolk Gård, berättar om sin verksamhet samt ”sin kamp mot Byråkratin”.

Föreningen bjuder på enklare förtäring.
Anmäl gärna för förtäringens skull till: Olov.henriksson@torsby.se

Läs 2015-års verksamhetsberättelse här

Varmt Välkomna!


Höstmarknad!

 

Lokalt producerad mat och hantverk

Lördag 19/9     kl. 11-15

Ambjörby Folketshus

 

Friskt Betes egna rökta kött, beställ köttlådor nöt eller lamm, potatis, rotfrukter, grönsaker, bröd, ost, sylt, rökt fisk, tunnbröd bakat på plats, värmlandskorv, tårtor, kakor, fårskinnsfällar, hantverk av olika slag och mycket mer..
  • Spishyllan serverar Skogs-Chili med bröd, Spisbryggeriets öl eller en läsk
  • Kaffe med hembakat dopp
  • Tipspromenad och ansiktsmålning för barnen

 


Buskresa – med buss längs Klarälvdalen

Resereportage – Buskresan

buskresan

Klarälvdalen buskar igen! Förklaringen finner vi i det olönsamma jordbruket. I en tid och värld där mer än hälften av vår mat importeras och dessutom producerat till en kostnad som är omöjlig att konkurrera med under de förhållanden som råder i norra Värmland, blir mer än bönderna lidande.

Buskresan, som genomfördes i augusti 2015, drog stor uppmärksamhet både av närvarande nyckelpersoner och medialt, både i tv och radio  flertalet tidningar.

Klicka på länken för att läsa resereportaget om Buskresan!

 

 

 


 

BETESSLÄPP

hoppande ko

BYN, EKSHÄRAD

LÖRDAG DEN 30 MAJ, KL. 10-12


Missa inte årets folk- och djurfest!

Servering av lokal mat från Spishyllan

Tipspromenad ●Klappa lamm

Passa på att beställa köttlådor för senare direktleverans

Torfolk Gård finns på plats

Mer info: 070-3224896

glada kor (kopia)glada kor (kopia)glada kor (kopia)


Välkomna till årsmöte & föredrag

16 april kl. 18:00 på Klarälvdalens folkhögskola

friskt_bete_logo_webb martafriskt_bete_logo_webb

Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar har vi bjudit in

Märta Jansdotter, Vd för Gröna Gårdar, som kommer hålla föredrag för oss.

Gröna Gårdar är ett framgångsrikt företag som inspirerar oss.

Klicka på länken ovan så kommer ni till deras hemsida.

Föreningen bjuder på kaffe och fika.

Anmälan senast 14 april till:

Olov Henriksson 073-271 22 36 eller Roger Sätherberg 070-204 12 74


Det är fler än vi i vår region som har lokal matproduktion nära hjärtat och onsdag den 14: januari är det dags att samlas. Alla är hjärtligt välkomna till en dag som anordnas i Lysvik av Hushållningssällskapet, Fryksdals Gille, med start kl. 14.00. Många som sysslar med lokal mat kommer och förutom vår egen Olov från Friskt Bete så kommer länsrådet, representanter från Hushållningssällskapet, Torfolks gård, Ransbysätern – där de satsar på lokal andelsmat och Västra Ämtervik där de driver en gård fokuserat på permakultur. Jörgen Andersson från Åre, som föreläste hos oss i våras, kommer också och pratar både lokalkapital och Holistic Management.

Anmäl om du kommer till olov.henriksson@torsby.se

– Det kommer att bli en spännande dag och vi hoppas att du vill följa med och låta dig inspireras!